• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Celebryci na otwarciu restauracji w Sopocie. Stramowski, Modny Tata i bracia Collins

Mateusz Groen
29 października 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
Otwarcie restauracji U Wędzonych w Sopocie przyciągnęło celebrytów, m.in. braci Collins i Modnego Tatę. Otwarcie restauracji U Wędzonych w Sopocie przyciągnęło celebrytów, m.in. braci Collins i Modnego Tatę.

Znani celebryci w piątkowy wieczór odwiedzili sopocką restaurację U Wędzonych, gdzie odbyło się uroczyste otwarcie. Choć lokal działa już od jakiegoś czasu, to dopiero teraz oficjalnie go zainaugurowano. Na miejscu stawili się bracia Collins, Modny Tata, Modna Mama, Piotr Stramowski i Kazimierz Marcinkiewicz.



Ciekawe wydarzenia w Trójmieście


Czy wiesz, kim są bracia Collins?

Od blisko roku sopocka restauracja U Wędzonych, która mieści się przy ul. GrunwaldzkiejMapka słynie z konceptu amerykańskiego BBQ i dobrego mięsa o niecodziennym smaku. Jej znakiem rozpoznawczym są także mięsa wędzone sprowadzane z Hiszpanii. W zależności od kawałka, ich wędzenie trwa od 8 do 10 godzin metodą na gorąco.

W karcie znajdziemy m.in burgery z pastrami, burgera z szarpaną jagnięciną, skrzydełka z kurczaka, chrupiące poliki wołowe czy też pierogi z szarpaną jagnięciną. W tym miejscu odnajdzie się każdy mięsożerca, ale w menu znajdziemy też dania wegetariańskie.

Mimo dobrego prosperowania i rocznego stażu na trójmiejskiej mapie gastronomicznej w piątkowy wieczór właściciele postanowili zorganizować ponowne "wielkie otwarcie". Tylko co ich do tego skłoniło?

Nowe lokale: sushi, wędzone mięso i włoski grill Nowe lokale: sushi, wędzone mięso i włoski grill

  • Na zdjęciu: aktor Piotr Stramowski.
  • Na zdjęciu: Kazimierz Marcinkiewicz, Rafał Collins, Grzegorz Collins.
  • Otwarcie restauracji u Wędzonych w Sopocie

Rozwój nowej marki gastronomicznej z korzeniami w Sopocie



Wydarzenie, które odbyło się w piątkowy wieczór miało na celu otworzyć nową kartę w historii restauracji, do której dołączyli bracia Collins. Otwarcie U Wędzonych zwiastować ma nową współpracę obecnych właścicieli ze znanymi z telewizji przedsiębiorcami na ścieżce biznesowej. Bracia posiadali już restauracje Fuego w Warszawie, jednak z wielu powodów postanowili zamknąć tamtejszy biznes i zawrzeć współpracę z pomysłodawcami marki U Wędzonych z Sopotu.

Sopocka restauracja jest pierwszym miejscem spod szyldu U Wędzonych, jednak nie jest ostatnim takim punktem w Polsce. W czerwcu tego roku właściciele restauracji założyli identyczny lokal we Wrocławiu, a już za kilka miesięcy pojawi się kolejne miejsce, tym razem w stolicy. Wspólnicy mają w planach rozwój swojej marki i stworzenie franczyzy, która będzie mogła podbijać kolejne polskie miasta.

- Z braćmi Collins znamy się ładnych parę lat. Mój wspólnik Mariusz zdecydowanie dużo dłużej. Wspólnie stworzyli już restaurację Fuego. Mimo że restauracja się zamknęła, to bracia Collins w dalszym ciągu są zainteresowani gastronomią. Stąd też nasz pomysł, by nawiązać z nimi współpracę. Spodobała się im nasza powtarzalność. W dalszych planach mamy rozwój konceptu franczyzowego, chcemy otwierać się w kolejnych miastach. Sopot był pierwszym punktem, ale mamy też nowy lokal we Wrocławiu oraz tworzy się kolejny w Warszawie. Wierzymy w to, co robimy i że to, co robimy jest dobre - mówi Michał Snela, wspólnik.
7 typów osób chodzących do restauracji. Którym jesteś? 7 typów osób chodzących do restauracji. Którym jesteś?

Znane twarze kluczem do powodzenia?



Rozpoznawalność braci Collins na całą Polskę daje możliwości również w branży gastronomicznej. Po niewielkim rebrandingu na ścianach w lokalu U Wędzonych zawisły fotografie przedstawiające braci, co ma być zapewne podkreśleniem ich wkładu w dalszy rozwój konceptu.

- Dziękujemy za przyjście. Wiemy, że wielu z was przejechało kawał drogi, by tu być. To już nas drugi brand na przestrzeni trzech lat. Nie jest to łatwa branża. Zostaliśmy zmuszeni zamknąć nasz pierwszy lokal w Warszawie ze względu na bardzo szerokie spektrum okoliczności. Jednak jednym z powodów, dlaczego zamknęliśmy własny brand, jest to, że bardzo uwierzyliśmy w ten. Z Mariuszem, który jest współzałożycielem tego miejsca i naszym wieloletnim przyjacielem. Wymyślenie sposobu i sieci jest trudne, ale wierzymy, że to jest świetny pomysł na biznes - mówili bracia Collins.

Celebryci w Sopocie



Piątkowa kameralna impreza dla zaproszonych gości nie obyłaby się bez koktajli, prezentacji karty dań, przecięcia symbolicznej wstęgi oraz ścianki, na której pojawili się znani celebryci, a także występów wokalnych na żywo.

Pośród gwiazd, które tego dnia zjawiły się w Trójmieście, byli: wspomnieni bracia Grzegorz Collins i Rafał Collins, aktor Piotr Stramowski, polityk Kazimierz Marcinkiewicz oraz influencer Modny Tata, czyli Michał Będzimirowski, a także blogerzy. Dodatkowo bracia Collins kręcili podczas wydarzenia odcinek swojego show, który niedługo zostanie wyemitowany na kanale TTV.

Wydarzenia

Otwarcie restauracji U wędzonych (1 opinia)

(1 opinia)

Miejsca

Opinie (91) ponad 50 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • xD a ktoś spojrzał na to w tę stronę ,że część co płacisz za jedzenie (1)

    idzie wprost do kieszeni tych celebrytów ? Za darmo oni tam nie stoją. Żyją z Chajzerowania.

    • 104 0

    • staram się popatrzeć na to jakoś pozytywnie

      no ale ciężko, powiem ciężko - ta żenada aż łzy wyciska. Mój osobisty żenado-metr wywaliło poza skalę :/

      • 37 0

  • Jadłem tam.

    Tyłka nie urywa. Każde mięso smakuje podobnie. Na jedno kopyto. Knajpa na raz. Posmakować i zapomnieć.

    • 80 0

  • Opinia wyróżniona

    (4)

    Czyli zorganizowano oficjalne otwarcie w celu wypromowania restauracji. Wiadomo, trudny rynek a inflacja powoduje że ludzie zaczęli oszczędzać.Przy zwiększeniu kosztów w 2023r.coraz więcej knajp będzie się zamykać.
    Tylko czy wizyta braci Collins - mimo tego że osobiście ich b.lubię - spowoduje że wydam pieniądze w drogiej restauracji?raczej nie

    • 154 6

    • Pracuje w branży i według mnie... (3)

      Kryzys ominie właśnie drogie i modne restauracje. W lokalu w którym pracuje goście wydaje od kilkuset do kilku tysięcy za obiad czy kolację . Myślisz , że to oni zrezygnują z restauracji ? Najbardziej poszkodowane będą lokale , których głównym klientem są osoby średniozamożne . Zrezygnują albo ograniczą jedzenie na mieście . Sam często wychodziłem coś zjeść do knajpy , ale ze względu na wzrost kosztów życia (kredyt , przejazdy itd) ograniczyłem swoją aktywność i zrezygnowałem np. z napojów do posiłków)

      • 0 1

      • Współczuję. (1)

        Jak można kawioru nie zapijać szampanem ?

        • 1 0

        • kawior ze śledzia bałtyckiego i Szato de Jabolo, rocznik wczorajszy

          nutka siarki w smaku podkreśla bukiet smakowy.

          • 0 0

      • i teraz jadam w Żabce.

        • 0 0

  • Nie znam .

    I nie chcę znać .

    • 101 0

  • Opinia wyróżniona

    Smacznie ale czy wrócę? (3)

    Fajny pomysł i smaczne dania chociaż potwierdzam, z przedmówcą, że podobne w smaku. Problem w tym, że porcje są małe to raczej przekąski niż dania. Raczej już nie wrócę

    • 128 6

    • Anna

      Dokładnie mam takie same odczucia, fajnie spróbować, ceny za wysokie, smaczne, porcje bardzo małe. Raczej nie wrócę.

      • 16 0

    • Przez PSL nie możemy w Polsce wedzic wędlin. Spóźnili się specjalnie ze złożeniem wniosków dla polskich wędlin.

      Q i tyle

      • 5 8

    • Wolę pójść

      do Szwagra w Oliwie. Czekam na otwarcie po remoncie.

      • 5 3

  • bylem,

    zjadlem, porcje male, przecietne w smaku, drugi raz raczej nie skorzystam,

    • 51 0

  • Pan Premier (3)

    A Kaźmierz też jest współwłaścicielem że przecinał wstęgę ?

    • 56 1

    • Yes Yes yes

      Jak w temacie

      • 21 0

    • bidak (1)

      Przyszedł sie najeść do bólu , bo nie śmierdzi groszem, takie kolejne wcielenie Dyzmy.

      • 31 0

      • Wazne, ze wspiera teraz tuska

        • 2 2

  • Miałeś Kaziu złoty róg (1)

    Zostało Ci się ino przecinanie wstęg w knajpach

    • 94 0

    • ten złoty róg to raczej był z blachy, i to marnej jakości

      • 7 1

  • Nie wiem kto to, ale jak zobaczyłem tych pięciu na zdjęciu to wiem, że na pewno się tam nie wybiorę.

    • 107 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja