• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bal sylwestrowy w październiku? Szefowie kuchni świętują wcześniej

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
30 października 2018 (artykuł sprzed 5 lat) 
W Drugim Balu Sylwestrowym Szefów Kuchni i Cukierni wzięło udział prawie dwustu zaproszonych gości. W Drugim Balu Sylwestrowym Szefów Kuchni i Cukierni wzięło udział prawie dwustu zaproszonych gości.

W poniedziałek, 29 października, odbył się Drugi Bal Sylwestrowy Szefów Kuchni i Cukierni. Skąd taka data? Pomysłodawcy wydarzenia wiedzą, że sylwestrowa noc dla branży gastronomicznej oznacza pracę, dlatego postanowili zorganizować zakończenie roku dwa miesiące szybciej. Wieczór urozmaiciły występy artystyczne, pokaz sztucznych ogni i smaczne jedzenie.



Goście zgromadzili się w Hotelu Almond Business & SPA w Gdańsku tuż po godz. 19. W wydarzeniu wzięło udział prawie dwustu gości z całej Polski, w tym wielu szefów kuchni i cukierników wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich oraz redaktorzy mediów branżowych.

Organizatorzy wydarzenia wiedząc, że obowiązki zawodowe rzadko pozwalają szefom kuchni i cukiernikom świętować Nowy Rok w standardowym terminie, specjalnie dla nich przesunęli datę sylwestra właśnie na 29 października.

Tematem przewodnim był styl piracki, dlatego wielu gości postanowiło się przebrać a na nieprzygotowanych czekały gadżety z pirackimi akcentami. Wieczór poprowadził Robert Bochenki z firmy Kulinarneshow.

Bal rozpoczął się od oficjalnego przywitania gości oraz rozdania statuetek partnerom i sponsorom spotkania.

- Praca w gastronomii to bardzo odpowiedzialne i męczące zadanie. To już drugi nasz bal, w którym udział biorą najlepsi szefowie kuchni i cukierni z całej Polski. Mówi się, że jak się bawi szef kuchni, to bawi się całe miasto, mamy nadzieję, że tak będzie dzisiaj. Naszym zadaniem, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, jest integrowanie środowiska gastronomicznego. Goście poznają również nowe smaki i dzielą się doświadczeniem w miłej atmosferze - mówił organizator wydarzenia, Krzysztof Szulborski.
Specjalne menu przygotował szef kuchni restauracji Magiel, Przemysław Langowski. Goście mieli okazję podziwiać tzw. live cooking, w trakcie którego przygotowano pepitki z owocami morza. Wśród kulinarnych atrakcji znalazły się również wolno pieczony tomahawk stek, grillowany i wędzony łosoś, golonka pieczona w piwie oraz aromatyzowane krewetki. Natomiast za bar odpowiadał Stary Browar Kościerzyna i marka Soplica.

  • Wśród gości panowała karnawałowa atmosfera.
  • Atrakcją wieczoru był pokaz tańca brzucha w wykonaniu tancerki o pseudonimie Nailah
  • Tort w pirackim stylu przygotowała cukiernia Sowa.
  • W trakcie wieczoru odbył się pokaz sztucznych ogni.
  • Tematem przewodnim balu był styl piracki.
  • Specjalne menu przygotował Przemysław Langowski, szef kuchni restauracji Magiel.

Jak na zabawę sylwestrową przystało, odbył się pokaz sztucznych ogni, choć nie o północy, a tuż przed godz. 22. Zwieńczeniem karnawałowej zabawy był tort przygotowany przez cukiernię Sowa, który pojawił się na sali równo o północy.

W trakcie wieczoru odbył się występ tancerki o pseudonimie Nailah, która zaprezentowała gościom taniec brzucha. Atrakcją był również karykaturzysta, który wykonywał portrety w hotelowym foyer. W tym samym miejscu znajdowała się fotobudka, gdzie można było zrobić pamiątkowe zdjęcie.

Oprawę muzyczną zapewnił zespół Rarytas i Dj Solero, a uczestnicy zabawy sylwestrowej chętnie poddawali się tanecznym rytmom, bawiąc się na parkiecie do późnych godzin nocnych.

Wydarzenie odbyło się dzięki pomocy partnerów branżowych, którzy od lat wspierają działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, wśród nich jest również hotel Almond, w którym miał miejsce bal. Organizatorzy planują kolejną edycję balu za rok.

Sprawdź zbliżające się wydarzenia deluxe w naszym kalendarzu

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (47) 4 zablokowane

  • Niemożliwe ???? (1)

    Nie widzem nikogo z super,giga,mega,wypasionego,luxusowego,viposkiego Hotelu Sopot,

    • 6 3

    • myja talerze

      zeby jak zwykle na brudnych nie podawac

      • 0 0

  • (2)

    Czekam na bal pracowników izby wytrzeźwień, ich sponsorów i zaprzyjaźnionych firm

    • 38 3

    • Ich sponsorzy mają bal sylwestrowy

      Za każdym razem zanim tam trafią.

      • 0 0

    • Poczekaj na bal imbecyli - będziesz gościem honorowym!

      • 3 6

  • tragedia....

    Co za propaganda......widzę, że kolega podupada skoro wymyśla corocznie takie bzdury.....

    • 2 1

  • teraz już wszystko jest mozliwe (2)

    30 pqżdziernik - w obi na ogrodzie stoją już choinki ubierać będa 2 listopada
    na giełdzie kwiatowej w Renku juz dawno po wszystkich świętych , króluja mikołaje i ozdoby choinkowe- ludzie toć to jeszcze dwa miesiące - świat zwariowal

    • 7 1

    • Jak inni się bawią i świętują - dla nas oznacza to więcej ciężkiej pracy i rozłąkę z bliskimi (1)

      Skąd taka data? Pomysłodawcy wydarzenia wiedzą z własnego doświadczenia, że sylwestrowa noc dla branży gastronomicznej oznacza pracę, dlatego postanowili zorganizować zakończenie roku dwa miesiące szybciej.
      Czy my kucharze jesteśmy ,,gorszym sortem"? Czy nam nie należy się zabawa np. sylwestrowa - a że niemożliwe jest aby to było 31.12 to zrobiliśmy to 29.10 - tyle w temacie

      • 3 3

      • a co z.lekarzami, strazakami?

        • 1 0

  • zalosne (1)

    ale syf

    • 2 7

    • Skąd w ludziach tyle żółci... ?? Jeśli się komuś nie podoba ok każdy ma prawo do swojej opinii ale ludzie to była impreza na wesoło w super klimacie. Chyba zazdrość przemawia za tak nie miłymi komentarzami. Czyżby ktoś nie dostał zaproszenia ??

      • 3 1

  • Piękna inicjatywa

    super pomysł ....jak wiele jest kreatywnych osób w naszym 3city. Brawo dla organizatorów i patronów medialnych . Brawo trojmiasto.pl brawo hotel almond

    • 6 3

  • (1)

    Bawili się Ci którzy w sylwestra pracują. Brawo dla organizatorów;D

    • 15 2

    • prawda

      co prawda to prawda

      • 1 1

  • Fajerwerki kucharzyki mogli se darować (7)

    zwierzaki się niepotrzebnie stresowały!

    • 17 18

    • kucharze (4)

      Trochę szacunku pajacyku, w sylwestra 31.12 fajerwerki nie przeszkadzają i to o północy? Nasze były przed ciszą nocną - przed 22.00

      • 3 5

      • Pajacyku przeszkadzają zawsze - (1)

        a zwłaszcza zwierzakom.

        • 3 3

        • Najbardziej jednak takim marudom jak Ty

          Burza z grzmotami też przeszkadza zwierzakom - a więc pisz petycję do siły wyższej żeby zakaz burz wprowadzić!

          • 0 1

      • (1)

        A na fajerwerki garkotluki było Pozwolenie?

        • 1 1

        • Ty zwykły tłuku

          A jak myślisz buraku? Sami strzelaliśmy, czy wyspecjalizowana firma?
          Pracujemy, zarabiamy to i opłacamy.
          Ale jak jesteś taki ciekawy - sprawdź tłuku pancerny w odpowiednim urzędzie!

          • 1 3

    • (1)

      Teraz nawet z okazji otwarcia szaletu muszą sobie gó..aniarze postrzelać i dowartościować swoje kompleksy.

      • 5 4

      • Kup chłopie petardę, wsadź sobie w d.pę i odpal!

        Też się rozerwiesz i dowartościujesz, a inni odpoczną od Twoich głupkowatych komentarzy!

        • 3 2

  • Do Trójmiasto.pl

    Czy można zobaczyć jaka fakturę wystwilisci e hotelowi

    • 8 2

  • Szulba (2)

    Panie Krzysiu super pomysł.

    • 7 6

    • (1)

      A mnie mierzi ta osoba

      • 6 3

      • super pomysł i świetna organizacja!

        a to że zawsze znajdą się zawistni, których zawsze coś w d.pie gniecie - no cóż to już taka natura polaka!

        SZU! oby tak dalej i do zobaczenia na balu sylwestrowym w 20191

        • 2 5

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane