Kulinaria & Wino

  • Dobre, bo polskie: kolacja degustacyjna w Tłustej Kaczce

    W Tłustej Kaczce wszystko jest polskie. Zaczynając od wystroju wnętrz, na menu kończąc. Jak sama nazwa wskazuje, w restauracji zjemy przede wszystkim kaczkę, ale to oczywiście nie...

  • Czekolada jak dzieło sztuki - rzeźby młodego cukiernika z Trójmiasta

    Czekolada czekoladzie niepodobna. Często nie zdajemy sobie sprawy, że na sklepowych półkach prawdziwej czekolady raczej nie znajdziemy. Jednym z niewielu miejsc w Trójmieście, do których...

  • Miłośnicy wina spotkali się w Mondo di Vinegre

    W czwartkowy wieczór w Mondo di Vinegre rozpoczęto cykl warsztatów kulinarnych połączonych z kolacją degustacyjną pt. Un Mondo di Gusto. Według założeń organizatorów, wydarzenie co...

  • Walentynki: stylowo i ekskluzywnie

    Wielkimi krokami zbliża się święto miłości. Aby pomóc zabieganym-zakochanym przygotowaliśmy specjalną stronę walentynkową, na której prezentujemy najciekawsze trójmiejskie opcje na...

  • Degustacja szkockiej whisky w Eliksirze

    Piątkowy wieczór w Eliksirze upłynął pod hasłem degustacji szkockiej whisky. Spotkanie przyciągnęło do lokalu kilkudziesięciu miłośników tych złocistych trunków, w większości mężczyzn. W...

  • Luty ekskluzywnie. Gdzie warto bywać

    Tak jak w poprzednich miesiącach, tak i w lutym, nie zabraknie w Trójmieście okazji do skosztowania wykwintnych dań, zabawy podczas niecodziennych imprez oraz spotkania ciekawych ludzi....

  • Impreza w stylu lat 20., której adres był tajemnicą

    "Secret Place Party" to nowy cykl trójmiejskich imprez, w którym goście znają motyw przewodni, ale do ostatniej chwili nie wiedzą, gdzie będą się bawić. W pierwszej edycji wehikuł czasu...

  • Podróż po świecie piemonckich win

    Wina musujące i owoce morza większości z nas kojarzą się z letnimi wieczorami nad morzem. W piątkowy wieczór sopocki Browar Miejski starał się przywołać klimat włoskich winnic w samym...

  • Smaki deluxe: soczysty halibut

    Osiąga imponujące rozmiary - nawet do trzech metrów długości i 200 kilogramów wagi. Jest dość tłusty, bogaty w kwasy omega-3, a przy tym niskokaloryczny. Dobrze przyrządzony jest...

  • Co będziemy jeść w tym roku? Kulinarne trendy 2016

    Ubiegły rok należał do "superżywności". Kucharze i dietetycy przywrócili do łask zapomniane warzywa i owoce, ugruntowali znaczenie produktów ekologicznych oraz kuchni wegetariańskiej....

wydarzenia