• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Wine Dinner w Sztuczce

Vini e Affini, to w chwili obecnej importer oferujący najciekawszą ofertę win włoskich w Polsce. Ich selekcja obejmuje ikony włoskiego winiarstwa, reprezentujące różne style. Sztuczka wspólnie z właścicielką VeA Panią Beatą Gawędą zaprezentuje 8 wybitnych pozycji, do których Szef Rafała Wałęsa przygotował specjalne menu degustacyjne. Wina prezentowane na obu kolacjach będą również do kupienia "na wynos" w atrakcyjnych cenach.

maj 18

sobota, godz. 18:00 - 20:30

Gdańsk,
bilety 140 zł
maj 31

piątek, godz. 17:00

Gdańsk,
bilety 259 zł
Wśród serwowanych win będą:
Malibran, Sottoriva Prosecco NV - niefiltrowane, Prosecco, zamykane kapslem (!), którego fermentacja odbywa się w butelce.

Fatoria Moretti, Lambrusco Semperbon NV - organiczne Lambrusco w wersji półsłodkiej, jedne z najlepszych w Polsce.

Elvio Cogno, Langhe Nascetta Di Novello Anas-Cëtta 2012 - odrodzona Piemoncka odmiana Nascetta.

Feudo Montoni 'Vrucara' Nero d'Avola 2008 - Lokalny klon Nero D'Avola z parceli Vrucara, obsadzonej minimum 75 letnimi krzewami

La Castellada, Chardonnay 2007 - Organiczne, niefiltrowane Chardonnay z winnicy produkującej tylko 25 000 butelek rocznie.

Azienda Agricola Bressan, Cru Pignol 2001 - Fruliska odmiana Pignolo, w interpretacji ekscentrycznego Fluvio Bressana. Wino absolutne (!)

Kellerei Nals Margreid, Gewurztraminer 2013 - Czołowy producent i winemaker z Alto Adige.

Elvio Cogno, Barolo Riserva "Vigna Elena" 2006 - Butikowa produkcja (5000 butelek/rocznie), jedyne Barolo z różowego (!) klonu nebbiolo.

ul. Antoniego Abrahama 40, ​(wejście od strony ul. Władysława IV) 81-395 Gdynia​


rezerwacjasztuczka@gmail.com
​​​​​​Tel. (58) 622 24 94​

WINE DINNER MENU

gravlax / ogórek / koperek / chrzan
Malibran, Prosecco Sottoriva NV

foie gras / hibiscus / pietruszka
Fattoria Moretto, Lambrusco Amabile Semprebon NV

małże Św. Jakuba / raki / bisque / risotto / estragon
Elvio Cogno, Langhe Nascetta Di Novello Anas-Cëtta 2012

jagnęcina / palony bakłażan / żółty burak / ricotta
Feudo Montoni 'Vrucara' Nero d'Avola 2009

tuńczyk / tapioka / mleko kokosowe / kimchi
La Castellada, Chardonnay 2007

gołąb / czerwona kapusta / szałwia / wędzona słonina
Azienda Agricola Bressan, Cru Pignol 2001

kozi ser / chrupek miodowy / balsamico / truskawki
Kellerei Nals Margreid, Gewurztraminer 2013

parmezan
Elvio Cogno, Barolo Riserva "Vigna Elena" 2006



Napoje
Acqua Panna, Sanpellegrino
Herbata Damman, Kawa Illy
(serwowane bez ograniczeń)

Koszt
350 zł / osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10 %)

Opinie

Wydarzenia

Najnowsze artykuły