• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Morski widok i owoce morza - letni taras Vinegre otwarty

Olga Miłogrodzka
27 maja 2016 (artykuł sprzed 7 lat) 
Świeże ryby i owoce morza w nowym, tarasowym menu Vinegre Świeże ryby i owoce morza w nowym, tarasowym menu Vinegre

Sięga wysoko - ponad korony drzew, zajmuje powierzchnię ponad 200 m kw. i widać z niego niemal całą zatokę, aż po Półwysep Helski. Mowa o tarasie należącym do restauracji Vinegre w Gdyni. W czwartek wieczór zainaugurowano tu sezon letni. Nowe menu, przygotowane specjalnie dla tego tarasu, oferuje ryby i owoce morza.



Vinegre, usytuowana na ostatniej kondygnacji Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni, ma ten plus, że do posiłków serwuje bonus - widok na polskie morze. Wystarczy skorzystać z urokliwego tarasu restauracji. Agnieszka i Mariusz Zawadzcy - właściciele lokalu - witali na nim wczoraj pierwszych w tym roku gości. Przy chłodnym prosecco i śródziemnomorskich daniach biesiadowano ponad 4 godziny. Spotkanie zorganizowano w gronie najbliższych przyjaciół restauracji.

W tym roku na tarasie stanęła otwarta kuchnia. Zamawiać tu będzie można potrawy ze specjalnego menu, podawane tylko na świeżym powietrzu.

  • Przemysław Hinc - szef kuchni Vinegre (pośrodku) ze współpracownikami
  • Gambasy z oliwkami
  • Goście
  • Letni taras gdyńskiej restauracji Vinegre

- Marynistyczny pejzaż zainspirował letnią kartę tarasu. Na oczach gości, w woku, przyrządzać będziemy świeże ryby i owoce morza - mówi Przemysław Hinc, szef kuchni w Vinegre. Krewetki serwowane będą z chorizo oraz bananami - łączenie słodkich i słonych smaków to karaibska praktyka, którą zapożyczyliśmy właśnie na lato. Będzie też można spróbować krewetek królewskich - gambasów, dzikich, niehodowlanych, sprowadzanych z Argentyny, przyrządzanych w całości, tj. w pancerzach, na czerwonym winie, z czosnkiem i hiszpańskimi oliwkami. W menu mamy też ryby - śledzia bałtyckiego, stek z halibuta marynowany w rozmarynie i kaparach, łososia w estragonie i piri piri - portugalskiej papryczce, doradę i okonia morskiego. Sos z homara, podawany do każdej potrawy, to nasza specjalność.
Spotkanie urozmaiciły nie tylko pokazy live cooking'u. O oprawę muzyczną wieczoru zadbali DJ Hensha oraz wokalistka klubowa - Misza.

Od dziś taras otwarty jest dla wszystkich gości restauracji.

Miejsca

  • Vinegre Gdynia, Zawiszy Czarnego 1B

Zobacz także

Opinie (28) 4 zablokowane

  • tekst sponsorowany?

    • 44 3

  • a jest gdzie przypiąć rower? (1)

    • 22 4

    • do muszli

      • 1 1

  • Nic ciekawego ceny jak z kosmosu wole do makro podjechać i samemu obrzydzić homara, małże czy krewetki za 1/3 ceny

    • 31 17

  • "Spotkanie zorganizowano w gronie najbliższych przyjaciół restauracji" - to takie wydarzenie było ?

    • 49 0

  • (3)

    oferuje ryby i owoce morza
    a ryby - przynajmniej te które wymieniliście to nie owoce morza?

    raz piszecie śródziemnomorskie dania, dalej że kuchnia karaibska, jakieś gambasy z Argentyny- straszny misz masz
    To jak w końcu?
    I chyba widok nie taki jak piszecie - przynajmniej na zdjęciach

    • 23 2

    • 8 tak dobrze że gimbusy z Argentyny

      • 0 1

    • przyjdz i zobacz ,posmakuj to pogadamy,jak za duza róznorodność dla ciebie to usmaz sobie schabowego (...) (1)

      • 1 19

      • po takim zaproszeniu to raczej dziękuję, nie skorzystam

        • 14 0

  • słabiutka

    knajpa, wygórowane ceny, fatalna obsługa

    • 41 2

  • ile wam zapłacili za tę reklamę?

    to jak urządzę imprezę dla rodziny to też o niej tak cieplutko napiszecie???

    • 35 3

  • to teraz niech ci przyjaciele przychodza i nabijaja im kase .paranoja.-jak sie ma knajpe to ma byc dla wszystkich a nie jakies wybieranie

    • 24 4

  • (3)

    Byłem w tym lokalu, ładnie urządzony, menu wyborne, to nie jest lokal typu bar mleczny ze będzie tanio, panorama na morze i żaglówki bardzo ładna, polecam bo miła obsługa, można się zaszyć na tarasie lub w zadaszonej części lub w lokalu. Ogólnie to pozytywnie.

    • 7 30

    • wpis właściciela?!

      • 9 2

    • A byłeś w kuchni :-)

      • 5 0

    • Byłam tam kilka razy, w sezonie i poza sezonem, raz na większej imprezie (40stka).
      I jeszcze poza sezonem obsluga jest w miarę, w sezonie scenariusz za każdym razem podobny.
      Na kelnerkę czekałyśmy z 20 min, żeby w ogóle podeszła, menu dnia jakieś takie pogniecione i otłuszczone, samo zamawianie trwało chyba z kolejne 30 min bo co zamówiliśmy z menu dnia to już "właśnie wyszło" (niedziela godz. 17:00-18:00), więc kończyło się na przeglądaniu standardowej karty i domawianiu co było. Potem długo brak zainetresowania stolikiem (może byśmy domówili jakieś driknki lub deser, ale przy tej obsłudze odechciało nam się), a na koniec jeszcze długie oczekiwanie na rachunek. Ogólnie trochę zlewka (mam na myśli postawę pań obsługujacych).
      W tym czasie, biorąc pod uwagę to co zamówiliśmy, zdążyły by po nas obsłużyć drugi taki stolik - widać właściciel nie jest zainteresowany zwiększeniem dochodu.
      I zapewniam, że to nie była jednorazowa sytuacja i wcale nie w jednym sezonie.
      Naprawdę próbowaliśmy dać knajpie szansę.

      • 4 0

  • pitu,pitu ....listek , kwiatek, kropla sosu... a człowiekk dalej głodny (1)

    Jak widzę takie małe porcje na talerzach to od razu odechciewa mi się knajpki. Kiedyś wyszliśmy z takiego ,,wielkiego żarcia" by się N A J E Ś Ć w KFC

    • 22 6

    • Fajnie Janusz, fajnie.

      • 5 8

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Chrzest jachtu Conrad 144S

uroczystość oficjalna

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja