• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracja Bulaj najlepsza w konkursie Wine&Food Noble Night

Alicja Olkowska
20 września 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
Artur Moroz i Paweł Chomentowski - najlepsi szefowie kuchni według jury Wine&Food Noble Night 2015. Artur Moroz i Paweł Chomentowski - najlepsi szefowie kuchni według jury Wine&Food Noble Night 2015.

8. edycja Wine&Food Noble Night za nami. O główną nagrodę walczyło 12 najlepszych restauracji w Polsce. W tym roku Trójmiasto ponownie ma powody do dumy: Artur MorozPaweł Chomentowski z Bulaja zachwycili jury i zostali docenieni w aż dwóch kategoriach "Przystawka" (II miejsce) oraz "Danie Główne" (I miejsce). Ich Antrykot w pięciu odsłonach i Polska gęś owsiana podbiły serca uczestników wydarzenia.



19 września ekipy dwunastu restauracji gotowały na żywo dla 1000 gości w Warszawie. Trójmiasto i okolice reprezentowali sopocki Bulaj oraz Pałac Kościeszy w Przyjaźni. Tego wieczoru wszystkie startujące w konkursie drużyny przygotowały przystawkę oraz danie główne. Każde z nich oceniła publiczność na specjalnie przygotowanych kuponach oraz eksperci, w tym szefowie kuchni.

Tak o udziale w konkursie mówił w rozmowie z nami Artur Moroz, właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj kilka tygodni temu:

- Fajnie, że jesteśmy w tej dwunastce, ale nasze aspiracje na tym się nie kończą. To jasne, że startujemy, aby wygrać. Jestem szefem furiatem, ale moja drużyna jest do tego przyzwyczajona. Oczywiście to nie oznacza, że będę krzyczeć i rzucać miskami. Z moją ekipą znamy się tak dobrze, że porozumiewamy się bez słów. Wystarczy jedno spojrzenie i każdy wie, co trzeba zrobić. U nas wszyscy dają z siebie 100 proc., a wtedy to normalne, że pojawiają się emocje i nerwy.
Tegoroczny finał Wine&Food Noble Night 2015 rozegrał się w nietypowym miejscu - w specjalnie na tę okazję zaaranżowanym namiocie o powierzchni 5000 m kw na warszawskim Służewcu. Podczas kolacji gościom towarzyszyła muzyka na żywo w wykonaniu Kukla Band.

Restauracja Bulaj zajęła I miejsce w kategorii "Danie Główne" oraz II w kategorii "Przystawka". Poniżej cała lista zwycięzców Wine&Food Noble Night 2015.

Kategoria "Przystawka":

III miejsce - PerMare
II miejsce - Bulaj
I miejsce - Le Victoria Brasserie Moderne

Kategoria "Danie Główne":
III miejsce - PerMare
II miejsce - Endorfina Foksal
I miejsce - Restauracja Bulaj

Wyróżnienie jury profesjonalnego: Chapeau Bas Restaurant A La Carte Grand Lubicz Hotel
Wyróżnienie Gault&Millau Polska: Le Victoria Brasserie Moderne
Wyróżnienie za najlepsze danie z wołowiną: Le Victoria Brasserie Moderne

  • Artur Moroz właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj.
  • Ogłoszenie wyników Wine&Food Noble Night 2015.
  • Ogłoszenie wyników Wine&Food Noble Night 2015.
  • Dyplom za zajęcie I miejsca w kategorii "Danie Główne" dla restauracji Bulaj.

Miejsca

Zobacz także

Opinie (28) 6 zablokowanych

  • Na kij te nagrody, knajpa bawarska na Swietojanskiej w Gdyni tez opsypana nagrodami

    a widu po niej nie ma.

    • 12 5

  • Brawo :) bulaj !!!!!

    Jesteście wspaniali i Wasze jedzonko również. Dziękujemy za smaczne przyjęcie w niedzielę 13-go września.Goście zachwyceni.Duża buzia z :))))).

    • 4 7

  • byłam gościem

    Kilkakrotnie byłam gościem (czyli musiałam) i jadłam to co zostało wcześniej ustalone.Tym razem zaprosiłam siostrę i-czekałyśmy 40 minut na zamówienie, same wrzaski a to szef wykrzykiwał do pracowników kuchni i kelnerów albo odwrotnie! Ludzie jak w tramwaju, aż uśmiałam się sama do siebie. Nie zmieniam zdania, to media naciągają na dobrą opinie tego lokalu. Czysto nie jest.

    • 23 5

  • jakosc bardzo obnizona

    po 2 letniej przewie byłem latem w Bulaju i wielkie rozczarowanie, zamówione polędwiczki były niedoprawione, obsługa co najwyżej średnia szczególnie w stosunku do cen, nieprędko tam wrócę

    • 5 0

  • Kiedyś byłem pojadłem ale paragonu nie dali... Wszystko załatwiło pokazanie monitorka w kalkulatorze.

    • 5 1

  • Polacy nie gesi i swoj jezyk maja.

    Cos wydaje mi sie ,ze nie. Ulegaja snobizmowi obco jezycznych nazw.Trudno je przeczytac a coz dopiera zapamietac.Walczmy z tym!!!!

    • 7 0

  • Co to za czasy nastały,

    że z kucharza robi się VIP-a?

    • 4 2

  • pitoloty

    I kryptoreklama. I żałosna francuszczyzna. Bulaj:

    • 2 1

  • aż żal

    Aż żal, że goście w tym lokalu nie są uprzejmie traktowani. Byliśmy tam 19.09 o godzinie 17,30 i zostaliśmy poproszeni o opuszczenie lokalu !!! mimo że siedzieliśmy już przy stoliku. Powodem było to ,że kuchnia nie wyrabia się z zamówieniami.Rozumiem to, ale w takiej sytuacji nie wpuszcza się więcej gości a nie wyprasza tych co już są. Kelner robił co mógł byśmy zrozumieli sytuacje ale i tak było to chamski i grubiańskie zachowanie. Ja tam już na pewno nie wrócę mimo że jedzenie pycha.

    • 0 0

  • A ja polecam Panoramę!

    A ja polecam Panoramę - super widok, świetna obsługa, super atmosfera i świetne jedzenie!

    • 0 0

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane