• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracja Bulaj najlepsza w konkursie Wine&Food Noble Night

Alicja Olkowska
20 września 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
Artur Moroz i Paweł Chomentowski - najlepsi szefowie kuchni według jury Wine&Food Noble Night 2015. Artur Moroz i Paweł Chomentowski - najlepsi szefowie kuchni według jury Wine&Food Noble Night 2015.

8. edycja Wine&Food Noble Night za nami. O główną nagrodę walczyło 12 najlepszych restauracji w Polsce. W tym roku Trójmiasto ponownie ma powody do dumy: Artur MorozPaweł Chomentowski z Bulaja zachwycili jury i zostali docenieni w aż dwóch kategoriach "Przystawka" (II miejsce) oraz "Danie Główne" (I miejsce). Ich Antrykot w pięciu odsłonach i Polska gęś owsiana podbiły serca uczestników wydarzenia.



19 września ekipy dwunastu restauracji gotowały na żywo dla 1000 gości w Warszawie. Trójmiasto i okolice reprezentowali sopocki Bulaj oraz Pałac Kościeszy w Przyjaźni. Tego wieczoru wszystkie startujące w konkursie drużyny przygotowały przystawkę oraz danie główne. Każde z nich oceniła publiczność na specjalnie przygotowanych kuponach oraz eksperci, w tym szefowie kuchni.

Tak o udziale w konkursie mówił w rozmowie z nami Artur Moroz, właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj kilka tygodni temu:

- Fajnie, że jesteśmy w tej dwunastce, ale nasze aspiracje na tym się nie kończą. To jasne, że startujemy, aby wygrać. Jestem szefem furiatem, ale moja drużyna jest do tego przyzwyczajona. Oczywiście to nie oznacza, że będę krzyczeć i rzucać miskami. Z moją ekipą znamy się tak dobrze, że porozumiewamy się bez słów. Wystarczy jedno spojrzenie i każdy wie, co trzeba zrobić. U nas wszyscy dają z siebie 100 proc., a wtedy to normalne, że pojawiają się emocje i nerwy.
Tegoroczny finał Wine&Food Noble Night 2015 rozegrał się w nietypowym miejscu - w specjalnie na tę okazję zaaranżowanym namiocie o powierzchni 5000 m kw na warszawskim Służewcu. Podczas kolacji gościom towarzyszyła muzyka na żywo w wykonaniu Kukla Band.

Restauracja Bulaj zajęła I miejsce w kategorii "Danie Główne" oraz II w kategorii "Przystawka". Poniżej cała lista zwycięzców Wine&Food Noble Night 2015.

Kategoria "Przystawka":

III miejsce - PerMare
II miejsce - Bulaj
I miejsce - Le Victoria Brasserie Moderne

Kategoria "Danie Główne":
III miejsce - PerMare
II miejsce - Endorfina Foksal
I miejsce - Restauracja Bulaj

Wyróżnienie jury profesjonalnego: Chapeau Bas Restaurant A La Carte Grand Lubicz Hotel
Wyróżnienie Gault&Millau Polska: Le Victoria Brasserie Moderne
Wyróżnienie za najlepsze danie z wołowiną: Le Victoria Brasserie Moderne

  • Artur Moroz właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj.
  • Ogłoszenie wyników Wine&Food Noble Night 2015.
  • Ogłoszenie wyników Wine&Food Noble Night 2015.
  • Dyplom za zajęcie I miejsca w kategorii "Danie Główne" dla restauracji Bulaj.

Miejsca

Zobacz także

Opinie (28) 6 zablokowanych

  • Prawdziwy przekręt już w tytule

    Wygrała nie Restauracja Bulaj ale danie z Restauracji Bulaj. Chyba jest różnica. ...

    • 53 17

  • gdzie rzetelność i dokładność?

    drugie zdjęcie: kucharza imię na kitlu: Artur, a podpis zdjęcia uparcie twierdzi, że Adam
    pani redaktorko, takie błędy???

    Odpowiedź redakcji:

    Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Treść została poprawiona.

    • 21 4

  • Bulaj jest świetny!

    Brawo chłopaki! No i jeszcze ten ich przystojny Marek znany z tv!

    • 8 26

  • (4)

    Ceny? Był ktoś? Napiszcie proszę

    • 5 10

    • (1)

      Ceny są masakryczne: b. drogo:-((

      • 6 2

      • idź do maca jak chcesz taniej, nie ma przymusu

        • 1 4

    • ceny z innej galaktyki a nie piszac ze z kosmosu

      • 10 1

    • dla państwa Hall .którzy się tam często stołują to taniocha :)

      • 3 0

  • (3)

    Ojej to nie restauracja Basiury jest de best?????
    Jeśli wybory i zwycięstwa są uczciwe to gratuluję mimo iż tam nie jadłem i nie wiem jak smakuje ich papu.

    • 11 8

    • grasica bywała nieświeża

      • 3 2

    • (1)

      Basior startuje na miedzynarodowych ma gwiazdę opon samochodowych. Ci tutaj startują na własnym podwórku. Nie ta ranga

      • 3 3

      • opon z Dębicy?

        • 2 1

  • A może by ktoś łaskawie napisał jakie to było danie i jaka przystawka?

    ...Czytałem artykuł żeby dowiedzieć się głównie tego

    • 28 3

  • Czy Noble ma nawiązywać do Nobla?

    • 10 1

  • Super imrezka

    knajpiarze robią jedzenie dla gości Leszka Czarneckiego w zamian za nagrody. Chłop umie się ustawić

    • 34 1

  • Mała korekta

    Finał od ładnych kilku lat odbywa się w namiocie na Służewcu, nie było w tym nic nietypowego...

    • 11 0

  • Kasia (1)

    Byłam w wakacje,duzo turystow i niestety jakosc w doł.Szkoda bo jakosc powinna w takim przypadku byc zawsze.iCiasto bezowe z powodu duzych zamowien było tak cienkie ze mozna było ogladac morze ,cena została bez zmian. Chyba szefa nie było.

    • 20 1

    • widok morza ma wpływ na cenę ... a tak na poważnie to szef doskonale wiedział, że ciasto ma grubość opłatka :)

      • 2 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Kolacja na 6 rąk

385 zł
degustacja

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

5 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja