Serdecznie zapraszamy na spektakl Paula Barza "Kolacja na cztery ręce" w reżyserii Piotra Dąbrowskiego, w przekładzie Jacka Burasa, który odbędzie się 24 listopada 2014 w Restauracji Tabun w Otominie.
Zdjęcia
"KOLACJA NA 4 RĘCE"
Historia muzyczno - kulinarnej konfrontacji dwóch najwybitniejszych muzyków baroku: Jana Sebastiana Bacha (Piotr Dąbrowski) i Jerzego Fryderyka Haendla (Mirosław Zbrojewicz) w formie - słodko - gorzko - kwaśnej komedii z dużą ilością alkoholu! To szczególne kulinarne i kulturalne wydarzenie, to prawdziwa uczta dla ciała i ducha. Wyjątkowość tego wydarzania polega na tym, że w trakcie przedstawienia, razem z aktorami można się rozsmakowywać w podawanych
przez nas potrawach, które są ściśle związane ze scenariuszem sztuki.
Menu spektaklu:
Zupa
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Zakąski
Talerz z wędliną:
- domowy pasztet z dziczyzny
- swojska szynka z naszej wędzarni
- pieczeń z karkówki wieprzowej nacieranej czosnkiem
sos do mięs (chrzanowo-żurawinowy)
sos majonezowy
szparagi zawijane boczkiem
grzybki marynowane
serca karczochów podane ze zrumienionym masłem
kurczak pieczony w całości
sałata z warzywami i sosem winegret
Wnoszone posiłki:
- Ostrygi na lodzie
- Ślimaki z masłem czosnkowym
Danie główne(podawane po spektaklu)
- Pieczony w całości prosiak nadziewany kaszą gryczaną
podany z buraczkami zasmażanymi
Owoce
Patera z owocami
Napoje
Kawa, herbata
Soki, woda
Wino czerwone/białe - 150ml/osoba
Jest to pierwszy wieczór kolacyjny ze spektaklem, drugi odbędzie się w poniedziałek, 24.11:
https://deluxe.trojmiasto.pl/Kolacja-na-4-rece-imp399218.html
Historia muzyczno - kulinarnej konfrontacji dwóch najwybitniejszych muzyków baroku: Jana Sebastiana Bacha (Piotr Dąbrowski) i Jerzego Fryderyka Haendla (Mirosław Zbrojewicz) w formie - słodko - gorzko - kwaśnej komedii z dużą ilością alkoholu! To szczególne kulinarne i kulturalne wydarzenie, to prawdziwa uczta dla ciała i ducha. Wyjątkowość tego wydarzania polega na tym, że w trakcie przedstawienia, razem z aktorami można się rozsmakowywać w podawanych
przez nas potrawach, które są ściśle związane ze scenariuszem sztuki.
Menu spektaklu:
Zupa
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Zakąski
Talerz z wędliną:
- domowy pasztet z dziczyzny
- swojska szynka z naszej wędzarni
- pieczeń z karkówki wieprzowej nacieranej czosnkiem
sos do mięs (chrzanowo-żurawinowy)
sos majonezowy
szparagi zawijane boczkiem
grzybki marynowane
serca karczochów podane ze zrumienionym masłem
kurczak pieczony w całości
sałata z warzywami i sosem winegret
Wnoszone posiłki:
- Ostrygi na lodzie
- Ślimaki z masłem czosnkowym
Danie główne(podawane po spektaklu)
- Pieczony w całości prosiak nadziewany kaszą gryczaną
podany z buraczkami zasmażanymi
Owoce
Patera z owocami
Napoje
Kawa, herbata
Soki, woda
Wino czerwone/białe - 150ml/osoba
Jest to pierwszy wieczór kolacyjny ze spektaklem, drugi odbędzie się w poniedziałek, 24.11:
https://deluxe.trojmiasto.pl/Kolacja-na-4-rece-imp399218.html