Serdecznie zapraszamy na wyjątkową kolacje, podczas której zaserwujemy specjalne menu degustacyjne przygotowane przez Chefa Jacka Koprowskiego, połączone z piwami rzemieślniczymi z AleBrowaru wraz ze słynnym brukselskim Cantillon Gueuze.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 14:00 - 18:00
Gdańsk,
Radisson BLU Hotel
bilety 180 zł
ulgowy 100 zł
ulgowy 100 zł
poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00
Sopot,
Rezydent Sopot MGallery
bilety 225 zł
Kolacje poprowadzi Michał Saks, współzałożyciel i główny piwowar AleBrowaru, pierwszego polskiego browaru notowanego na liście 100 najlepszych browarów według prestiżowego portalu RateBeer. Michał to domorosły piwowar i miodosytnik z wieloma sukcesami na koncie min. Zdobywca 1. Nagrody w Konkursie Piw Rzemieślniczych na Festiwalu Birofilia 2011 w Żywcu (za piwo ciemne) oraz zwycięzca w kategorii "Miody Ziołowe" oraz zdobywca nagrody BEST OF SHOW dla najlepszego miodu w konkursie MAZER CUP 2010 (największym i najbardziej prestiżowym konkursie miodów pitnych na świecie) organizowany w Boulder w Kolorado.
Beer Dinner at Sztuczka
Menu
piklowany łosoś jurajski / espuma Hula Hop / popcorn / puder z jęczmienia
AleBrowar, Hula Hop
Foie Gras / krem brulee / kompresowana morela z Johny Sour / cebula / pangrattato
Dzika Pszczoła, Mango&Jaśmin
Gyoza z wędzonym dorszem / chips z pomidora / bulion z wołowych flaków
AleBrowar, Rowing Jack
stek z kalmara / puree z marchewki / grejpfrut z miętą / chips ziemniaczany / emulsja z sepią
Cantillon Gueuze
granita ze świeżych warzyw
kacza pierś / chrupka skóra / palona pomarańcz / kurki / limonkowy humus
AleBrowar, Golden Monk
panna cotta z kwiatami czarnego bzu / espuma truskawkowa / kiszona truskawka / żel z czarnego bzu
PRZEDPREMIEROWO!
AleBrowar, Pale Ale z Laktozą i Wanilią
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
Beer Dinner at Sztuczka
Menu
piklowany łosoś jurajski / espuma Hula Hop / popcorn / puder z jęczmienia
AleBrowar, Hula Hop
Foie Gras / krem brulee / kompresowana morela z Johny Sour / cebula / pangrattato
Dzika Pszczoła, Mango&Jaśmin
Gyoza z wędzonym dorszem / chips z pomidora / bulion z wołowych flaków
AleBrowar, Rowing Jack
stek z kalmara / puree z marchewki / grejpfrut z miętą / chips ziemniaczany / emulsja z sepią
Cantillon Gueuze
granita ze świeżych warzyw
kacza pierś / chrupka skóra / palona pomarańcz / kurki / limonkowy humus
AleBrowar, Golden Monk
panna cotta z kwiatami czarnego bzu / espuma truskawkowa / kiszona truskawka / żel z czarnego bzu
PRZEDPREMIEROWO!
AleBrowar, Pale Ale z Laktozą i Wanilią
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus